Maak kennis met …

Mijn naam is Maxim en ik ben 28 jaar oud. Ik kom uit Nikopol, regio Dnipropetrovsk. Op 12-jarige leeftijd ging ik naar de school voor lichamelijke opvoeding van het Olympisch reservaat in Kharkiv, waar ik begon met actieve voetbaltraining.
In 2012 ging ik naar de Veterinaire Academie, waar ik mijn opleiding voortzette.
Hoewel ik in het voetbal geen professioneel niveau kon bereiken, genoot ik van het spelen in amateurkampioenschappen. Het laatste team waarin ik speelde was van de stad Lisichansk, die nu helaas niet meer bestaat vanwege de bezetting.
Door de oorlog werd ik gedwongen Kharkiv te verlaten, waarbij ik mijn huis en mijn baan achterliet. Ik keerde terug naar mijn geboortestad, die hetzelfde lot onderging. Mijn familie en ik moesten een tijdje in een kelder wonen en voedsel en water inslaan. Het was een verschrikkelijke tijd. Het bloed van onschuldige mensen en kinderen zou voor altijd aan de handen van het Russische leger blijven kleven.
Ik moest mijn huis verlaten en werd vrijwilliger om de Oekraïense soldaten te helpen. Mijn missie was om mensen op te halen uit de steden waar gevochten werd.

Na enige tijd kwam ik naar Nederland, omdat ik hier altijd al wilde zijn. Elke Oekraïner die hier is, is dankbaar voor de hulp. Ik heb hier veel interessante mensen ontmoet, ze zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. Ik was op zoek naar een plek waar ik mijn training kon voortzetten, en ik kwam Club vv De Wâlden tegen. Manager Theo Wijbenga stelde me voor aan het team en bood me aan bij de club te komen. Ik geniet van het spelen, dankzij de coach en de jongens die me steunen. Ik ben erg dankbaar voor de kans om weer in de sport te zitten.

Mvg Maxim Syrotenko

Vergelijkbare berichten